Marktagenda 2023 volgt z.s.m.

Hoe reinig ik mijn sieraden?

Gepubliceerd op 27 oktober 2020 om 14:39

Bij Boheca shop je sieraden gemaakt van verschillende materialen. Hoe zorg je ervoor dat je je sieraden schoonmaakt zonder dat ze verkleuren? Dat leggen we uit in deze blogpost.

Stainless steel sieraden
Stainless steel sieraden, ook wel rvs genoemd, kun je reinigen met een lauw water en een beetje zeep. Kijk goed of er geen chloor in de zeep zit, hiervan kan rvs gaan roesten. Spoel de sieraden af met lauw water en dep ze droog met een zachte doek of keukenpapier.

Zit er nog ergens vuil in een naadje of tussen een steentje? Verwijder dit dan met een ongebruikte, zachte tandenborstel. Pas op: wrijf niet te hard! Je wilt natuurlijk geen kleine krasjes in je sieraden krijgen.

Om je sieraden weer te laten glimmen kan je ze insmeren met een klein beetje babyolie.

Soms zie je 'nerven' in het materiaal lopen. Veeg je sieraden dan schoon met de nerf mee, zodat het sieraad dezelfde afwerking blijft houden.

Metalen sieraden
Metalen sieraden reageren sneller op middeltjes dan rvs sieraden. Maak daarom je metalen sieraden alleen schoon met lauw water. Heb je vuil in je sieraden zitten? Laat het dan even weken in een bakje warm water en haal het vuil er met een ongebruikte, zachte tandenborstel eruit. Dep je sieraden goed droog met een zachte doek.

Gold plated sieraden
Gold plated sieraden kun je met een droge, zachte doek al goed schoon krijgen. Krijg je je sieraden toch niet helemaal schoon? Volg dan de stappen zoals beschreven staat bij de stainless steel sieraden. 

Ze zeggen dat dit ook helpt, maar het is niet goed voor je sieraden!
Je heb het vast wel eens gehoord; maak je sieraden schoon met azijn of ammoniak. Het reinigt inderdaad erg snel, maar helaas is het ook erg hardnekkig. Té hardnekking voor je sieraden...

Cola wordt aangeraden om te gebruiken als schoonmaakmiddel voor je sieraden. Helaas bijt cola in de sieraden, dus wij raden het echt af!

Gekke huismiddeltjes die wél echt helpen!
In eerste instantie geloofden wij het ook niet: je zilveren sieraden schoonmaken met sigarettenas. Neem en zachte doek en een klein beetje fijn as. Wrijf dit over je doffe sierade en je sieraden zullen weer prachtig glimmen, zonder beschadigingen. Kanttekening: je moet wel erg lang wrijven. 

Ook van een natuurlijke tandpasta gaan je zilveren sieraden weer glimmen. Gebruik wel tandpasta zonder bleekmiddel.

Hoe reinig jij je sieraden?


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.